UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни просунулися на захід від Донецька в межах двох населених пунктів: карта

Загарбники мали успіх у Красногорівці та Костянтинівці.

26 липня на курахівському напрямку росіяни просунулися на захід від Донецька. Про це Американський Інститут вивчення війни ISW повідомив у своєму черговому звіті.

Дослідники посилаються на геолокаційні кадри, які показують, що російські сили нещодавно просунулися на півночі Красногорівки. Просування росіян у Красногорівці засвідчив і український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

красногорівка2607.jpg (54 KB)

В ISW наводять заяви російських військових блогерів про те, що російські війська просунулися на півночі Красногорівки та до 700 метрів на сході Костянтинівки (на південний захід від Донецька), але дослідники не знайшли підтвердження цих тверджень.

Читайте також: Росіяни відмовляються від бліцкригу під Авдіївкою на користь боїв на виснаження – ISW

У своєму вечірньому зведенні Генштаб ЗСУ повідомив, що 26 липня на курахівському напрямку загарбники 14 разів намагалися просунутися в районах населених пунктів Нетайлове, Костянтинівка, Красногорівка та Парасковіївка. Станом на 22.00 все ще тривало три боєзіткнення поблизу Красногорівки.

Раніше повідомлялося, що на покровському напрямку, на захід від Авдіївки, росіяни захопили ще одне село, аби розширити очеретинський виступ.