UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни просунулися на Донеччині, аби оточити ще одне місто на покровському напрямку

Просування росіян до Вишневого, що на західній околиці Селідового, стає загрозливим.

У Донецькій області, на покровському напрямку росіяни просунулися у районі міста Селидове. Про це повідомив український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

селидове17.jpg (20 KB)

Український військовий журналіст Богдан Мирошников зауважив, що просування росіян до Вишневого, що на західній околиці Селідового, стає загрозливим.

«Ворог рухається вздовж залізниці від Цукуриного на північ», – написав він у  Telegram. – «Накопичуються в Українську».

Оглядач також фіксує рух з боку Новогродівки на південний захід: «Кінцева мета – вийти на перехрестя автошляхів Селидове-Покровськ та Покровськ-Карлівка-Донецьк».

Читайте також: У 59-й ОМБр розповіли про тактику наступу російської армії у районі Покровська

«Очевидно, що окупант синхронізує дії обох ударних угрупувань, які мають зустрітися якраз приблизно у районі того самого перехрестя», – зазначає Мирошников.

Він каже, що росіяни роблять ставку саме на охоплення Селидового з подальшим оточенням, мінімально вʼязуючись у бої в самому місті.

Наразі ЗСУ стримують реалізацію ворожих планів: «Зараз у Вишневе доходять хіба що ворожі ДРГ, з якими наші хлопці поки справляються. З боку Новогродівки рух окупантів гальмується контролем з нашого боку селидівського терикону та багатоповерховою забудовою на півночі міста».

Раніше повідомлялося, що в районі Селидового росіяни посилили штурмові дії з використанням броньованої військової техніки.