UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни прорвали оборону ЗСУ на курахівському напрямку – над яким містом нависла загроза

Окупанти бігають майже по всій західній частині Цукуриного.

У Донецькій області на курахівському напрямку в селі Цукурине росіяни прорвали оборону ЗСУ по залізниці. Про це повідомив у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников.

«Зараз окупанти бігають майже по всій західній частині села», – пише оглядач. – «Ще не закріпилися. Але основні сили ворога не будуть чекати, поки інші закріпляться, і вже атакують птахофабрику в західній частині села».

Читайте також: Українські оглядачі кажуть, де точиться вирішальний бій на курахівському напрямку, росіяни заявляють, що вже виграли його

Просування росіян в районі Цукуриного засвідчив і український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

цукурине5.10.jpg (20 KB)

«Нічого гарного немає», - резюмує Мирошников, – «Повна втрата Цукуриного принесе величезні проблеми Селидовому».

Генштаб ЗСУ у вечірньому своєму зведенні поінформував, що на курахівському напрямку росіяни 26 разів атакували позиції ЗСУ поблизу Цукуриного, Новоселидівки, Ізмайлівки, Гострого, Максимільянівки, Катеринівки, Костянтинівки та Антонівки. Станом на 22.00 5 жовтня три бої все ще тривали.

Раніше директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зауважив, що для наступу на Селидове ворог застосовує вже випробувану тактику нарощування сил на флангах.