UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни продовжують вбивати та калічити жителів Херсонщини: як минула доба в регіоні

В ОВА розповіли про наслідки обстрілів Херсонської області.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Протягом минулої доби росіяни вдарили по восьми населених пунктах Херсонської області, зокрема, Херсону, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. На жаль, внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула, ще четверо – дістали поранення.

Так, 13 жовтня під ворожими ударами опинилися:

Зокрема, російські терористи влучили у стільникову вежу, пошкодили три багатоповерхові будинки та шість приватних. Також внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені газогін, складське приміщення, гаражі, мотоцикли та приватні автівки.

Читайте також: З 15 жовтня у Херсонській області подовжать комендантську годину

70% території Херсонщини залишаються окупованими. Лише 30% наразі контролює Україна. І по них щодня прилітає ракетами, артилерією, дронами. Проте 168 тисяч херсонців залишаються жити й працювати на правому березі Дніпра, а ті, хто поїхав на початку широкомасштабної війни, повертаються попри обстріли.

«Як живе сьогодні Херсонщина і що потрібно, аби українці поверталися в Україну»? Про це з Євгеном Гіліним, засновником і головою ГО «Місто сили», яка опікується людьми, котрі залишаються на прифронтових територіях півдня України розмовляла Ольга Чекіс.