UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни повністю евакуюють один із районів Курської області

Людей можуть вивозити на окуповані території України.

Пізно увечері 14 серпня на території Глушківського району Курської області Росії оголосили обов’язкову евакуацію всього населення через прорив українських військових.

За дві години до цього термінову евакуацію тимчасово виконуючий обов’язки губернатора регіону Алєксєй Смірнов оголошував лише у селищі Глушково.

Читайте також: Путін, мабуть, запитує себе, чи не стане він черговою жертвою серпневого прокляття — The Times

За його словами, координувати виїзд місцевих жителів будуть силові структури, військові, місцева адміністрація і «дружинники» Курського центру «Патріот».

Google Maps

Читайте також: Український Су-27 скинув авіабомбу JDAM на командний пункт у Тьоткіно — Forbes

Раніше російська влада вирішила вивозити жителів Курської області на територію Запорізької області, яка знаходиться під окупацією. Там їх збираються розміщувати в санаторіях та пансіонатах на відрізку від Бердянська до Кирилівки на березі Азовського моря.

Нагадаємо, селище Глушково розташоване за 6 км від російсько-українського кордону та за 60 км від Суджі, яке українські військові повністю «зачистили» від російських солдатів.

А поблизу міста Льгов у Курській області росіяни риють нові траншеї.

Читайте також: РФ вивела частину військ з півдня України для оборони Курської області – Politico

Зігравши на раптовості, українські солдати взяли під контроль значну частину території Курської області та захопили сотні полонених.

Але що відбудеться за цим першим успіхом? Які стратегічні цілі українського керівництва, що розпочало ризиковану курську операцію? Чи позначиться «курський марш» на воєнній ситуації на Донбасі?

Про те, що відбувається на «північноукраїнському театрі воєнних дій», пише Володимир Кравченко в статті «Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?» на ZN.UA.