UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни повернули собі деякі території в Курській області – аналітики кажуть, куди спрямовують свої зусилля ЗСУ: карта

Українські ДРГ намагаються вийти на трасу Курськ – Рильськ.

У Курській області росіяни нещодавно відновили свої позиції на північний схід від села Журавлі (на схід від Коренево). Про це повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW у черговому своєму звіті.

Дослідники посилаються на геолокаційні кадри, опубліковані 5 вересня. Вони кажуть, що 6 вересня бойових дії тривали по всьому українському виступу.

Читайте також: Малоймовірно, що Курську щось загрожує — експерт

З посиланням на російські джерела ISW повідомив, що ЗСУ вели чисельні штурми в районі Кореневого та Суджі. Зокрема українські диверсійно-розвідувальні групи намагаються вийти на трасу 38К-017 (Курськ-Рильськ), а російські війська, щоб запобігти тому, встановлюють блокпости вздовж дороги.

UAF Kursk Incursion September 6, 2024.png (1.57 MB)

Позатим американські дослідники війни інформують, що українські сили знищили ще одну російську понтонну переправу у Глушківському районі (на захід від Коренево).

Раніше науковий співробітник Королівського Об'єднаного інституту оборонних досліджень Самуель Рамані зауважив, що з погляду морального духу Курська операція України стала успішною, але з військового погляду - не дуже.