UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни посилюють обстріли Вовчанська: з цього напрямку евакуювали ще півтори тисячі людей

Наразі росіяни не зайшли у місто.

Протягом 12 травня з вовчанського напрямку на Харківщині евакуювали 1600 людей. Росіяни посилюють обстріли міста і намагаються його оточити.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що кожному евакуйованому жителю надають повний гуманітарний та юридичний супровід. За його словами, з небезпечних регіонів за три доби вивезли майже шість тисяч людей.

Читайте також: В деяких районах противник має частковий успіх – Сирський про ситуацію на фронті

Синєгубов повідомляв, що 70% евакуйованих переїжджають жити до рідних чи близьких людей. Водночас в області розгорнули ще 900 місць для мешканців постраждалих районів. За необхідності цю кількість обіцяють збільшити.

Також існує домовленість із "Укрзалізницею" про збільшення кількості потягів, якщо буде потреба.

Удень посадовець говорив, що у Вовчанську залишається до 500 людей, які потребують евакуації.

Нагадаємо, після відновлення росіянами атак на прифронтові населені пункти Харківської області, з Вовчанська та навколишніх населених пунктів розпочали екстрену евакуацію. Посадовці, правоохоронці та волонтери спільно допомагають людям виїжджати з району. Поблизу Вовчанська російські війська з вечора 9 травня проводять спроби прориву кордону.

Водночас керівник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі не підтвердив інформацію про присутність російських військ на вулицях міста, хоча перед цим невеликі групи окупантів намагалися зайти у населений пункт.