UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни посилили наступ на бахмутському напрямку – Генштаб

Сили оборони відбили 54 атаки окупантів.

За останню добу окупанти здійснили 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню та завдали 3 авіаційних удари. Штурмові дії росіяни вели активно на бахмутському, куп'янському та мар'їнському напрямках, де загалом відбулось 54 бойових зіткнення. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що оперативна обстановка на волинському та поліському напрямках стабільна. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів уздовж кордону в Сумській та Харківській областях.

На куп'янському напрямку Сили оборони відбили 10 атак росіян в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області.

На бахмутському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Кліщіївки, Андріївки та східніше Південного Донецької області, де наші воїни відбили 19 атак. 

Читайте також: Генштаб про ситуацію на лівому березі Дніпра: Росіяни за добу контратакують до десяти разів, але у Сил оборони є план

На авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії східніше Новобахмутівки, Степового та Авдіївки Донецької області, де Силами оборони відбито 7 атак. 

На мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де українські захисники відбили 10 атак. 

На шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії західніше Старомайорського Донецької області, де нашими захисниками відбито 2 атаки. 

На запорізькому напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районах Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області. 

На херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали такі населені пункти, як Софіївка Херсонської області та місто Херсон.

Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 2 удари по районах зосередження особового складу противника.

Раніше представник Генштабу Андрій Ковальов розповів, що на лівому березі Херсонської області ЗСУ наразі утримують плацдарми, на яких закріпилися раніше. Тим часом російські окупанти намагаються контратакувати, вони перекидають на цю ділянку фронту додаткові резерви