UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни посилено атакують на семи напрямках – Генштаб

За добу відбулось 93 боєзіткнення.

Протягом останньої доби на фронті відбулось 93 бойових зіткнення з ворогом, інтенсивність наступів зростає. Про це інформує 22 липня Генштаб ЗСУ.

Росіяни обстрілюють прикордонні селища у Сумській, Чернігівській та Харківській областях. Удару ракетою Х-59 зазнало місто Конотоп на Сумщині, 11 авіаударів нанесли окупанти по населеним пунктам на Харківщині.  По місту Дергачі прилетіла російська ракета «Іскандер-М» .

Нарощують атаки окупанти поблизу Вовчанська та Глибокого. На куп'янському напрямку триває п'ять боєзіткнень поблизу Глушківки та Берестового. На лиманському напрямку ЗСУ відбили три атаки, ще одна триває біля Макіївки.

Читайте також: На фронті загинув чемпіон України та Європи Андрій Мазанович

Сім разів ворог атакував на сіверському напрямку. Найбільше штурмових дій ворог проводить на краматорському напрямку  - 22 атаки з початку доби. Дев'ять атак успішно відбито, ще 13 тривають.

Поблизу Торецька ворог атакував дев'ять разів, ще один бій триває.

На покровському напрямку відбито 17 атак ворога, дев'ять боєзіткнень триває.

На курахівському напрямку відбулось 10 боєзіткнень, ще три атаки триває.

Протягом минулої доби зафіксовано 117 бойових зіткнень. Ворог завдав 72 авіаційних удари, чотири ракетних, та 1542 ударів дронами-камікадзе. Ураїнські позиції зазнали 4621 обстрілу, 135 із них - з РСЗВ.

Раніше повідомлялося, що росіяни готують новий наступ на харківському напрямку.