UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни поширюють фейк про зникнення 152-ї бригади на фронті: Генштаб спростував

Росіяни намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні.

Російська пропаганда поширює неправдиві заяви про нібито зникнення 152-ї окремої єгерської бригади Збройних Сил України, включаючи командира підрозділу, під час боїв на покровському напрямку у Донецькій області. Ворожі ресурси стверджують, що українські військові масово зникають безвісти, а їхні родичі не можуть отримати жодної інформації про долю своїх близьких.

Однак Генеральний штаб ЗСУ разом із Центром протидії дезінформації спростували ці повідомлення. За їхньою інформацією, 152-га бригада продовжує виконувати бойові завдання, а всі заяви про її зникнення є безпідставними та мають на меті поширення паніки.

Читайте також: Росіяни у мемах і фейках протиставляють Зеленського з Порошенком, Залужним і Кличком для розколу українців – "Схеми"

У ЦПД зазначили, що поширення таких фейків спрямоване на підрив довіри до Збройних Сил України та деморалізацію як військових, так і їхніх родин.

"Російська пропаганда свідомо сіє паніку серед цивільних, використовуючи неправдиву інформацію", ‒ наголосили фактчекери.

У Центрі закликали людей довіряти лише офіційним джерелам і не поширювати непідтверджені дані, щоб уникнути розповсюдження дезінформації.

Читайте також: Важливо знати: які дані про полонених та зниклих безвісти не можна поширювати в інтернеті

Нагадаємо, росіяни запустили фейк про те, що іноземні спецслужби нібито підтримали кандидатуру керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова на посаду президента України.