UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни поширюють фейк про застосування Україною хімічної зброї у Курській області — ЦПД

Натомість ворог сам поширює відео, на якому використовує боєприпаси з отруйними речовинами.

Російські Telegram-канали масово поширюють фейк про те, нібито Україна всупереч міжнародному праву застосовує хімічну зброю у Курській області. Центр протидії дезінформації (ЦПД) спростував ворожий наратив.

Там зауважили, що Україна підписала Конвенцію про хімічну зброю та суворо дотримується своїх зобовʼязань. Самі ж росіяни не наводять доказів про застосування ЗСУ отруйних речовин у Курській області, що також вказує на неправдивість інформації.

Читайте також: Окупанти стали частіше використовувати хімічну зброю: ЗСУ навели приклад

ЦПД також звернув увагу, що російські пропагандисти поширюють відео, на якому зафіксовано застосування російськими окупантами хімічної зброї. Вони застосовують її по українських позиціях, що є порушенням міжнародного права.

Нагадаємо, речник оперативно-стратегічного угрупування "Таврія" Дмитро Лиховій повідомляв, що росіяни щодня застосовують боєприпаси з отруйними речовинами по українських позиціях. При цьому майже завжди цифра застосованих таких снарядів перевищує десяток на добу.

Раніше у ЦПД повідомляли, що Кремль хоче використати українську операцію у Курській області для своїх інформаційних атак та звинуватити українські сили у воєнних злочинах. Росіяни намагаються поширити інформацію про нібито масові розстріли цивільних українськими силами.