UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни поширили брехню про пілота ЗСУ, що перелетів на їхній бік: у ГУР прокоментували

В українській розвідці назвали ці повідомлення “запізнілою російською ІПСО”.

Російські пропагандистські ресурси в суботу, 18 листопада, поширили дезінформаційне повідомлення, нібито чинний пілот Збройних Сил України перелетів на сторону РФ. Ніяких деталей не передавалося. У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України відреагували на ворожий фейк у коментарі “Українській правді”.

Представник ГУР Міноборони Андрій Юсов сказав: "Це запізніла російська ІПСО (інформаційно-психологічна операція — ред.) у відповідь на масову здачу в полон і перехід на бік України російських окупантів, зокрема офіцерів, а також пілотів з технікою".

Читайте також: "Синиця" надихає: російський льотчик "Гавр" на відпочинку в ОАЕ вирішив здатися посольству США

Джерела УП також підтвердили, що всі льотчики Повітряних сил і Сухопутних військ ЗСУ залишаються на місці.

Улітку 2023 року російський гелікоптер Мі-8 опинився в Україні в результаті операції ГУР МО, яка тривала шість місяців. На борту були пілот та ще два члени екіпажу. Останні двоє не знали, куди насправді летить гелікоптер, який приземлився у Харківській області, — їх ліквідували. Пізніше керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов розкрив деталі операції, розвідники показали російського пілота Максима Кузьмінова, який передав гвинтокрил Україні. Кузьмінов також сам розповів про операцію, яка отримала назву "Синиця".