UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни підняли в небо стратегічні ракетоносії Ту-95МС, Повітряні Сили закликають стежити за повідомленнями про небезпеку

Ймовірно, "стратеги" лише проводять передислокацію в межах Західного регіону РФ.

У ніч проти 26 жовтня росіяни підняли в небо свої стратегічні бомбардувальники. Про це о 1.46 повідомили у Telegram Повітряні Сили ЗСУ.

"Увага! В повітряному просторі РФ два борта Ту-95, прямують в район Каспія", – інформують Повітряні Сили. - "Слідкуйте за нашими повідомленнями! У разі оголошення повітряної тривоги – прямуйте в укриття!"

Про зліт російських стратегічних бомбардувальлників моніторингові пабліки інформували ще наприкінці минулої доби. Вони схилялися до думки, що загрози для України ці вильоти не становлять.

Читайте також: Росіяни знову запустили ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-22 в бік Одещини - били по цілям у морі

"Два борти Ту-95мс проводять передислокацію в межах Західного регіону РФ. Прямують з "Оленьї" на "Енгельс", – повідомив о 23.45 25 жовтня паблік monitor. – "Входження в Саратовську область РФ з 01:00".

Опівночі тут зазначили, що російська стратегічна авіація "активна, без загроз".

"Обидва Ту-95МС розвернулися та летять до аеродрому", – поінформував о 2.55 моніторинговий паблік "Чому тривога | Радар".

Раніше повідомлялося, що вчора ввечері, 25 жовтня, росіяни завдали ракетного удару по Дніпру, загинуло троє людей, 10 цивільних отримали поранення.