UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни підняли в небо близько 10-ти стратегічних бомбардувальників Ту-95, можлива ракетна атака на Україну

У Повітряних Силах кажуть, що наразі ворожі літаки загрози не становлять.

Сьогодні, 13 січня, близько 1.50 росіяни підняли в небо стратегічну авіацію. Моніторингові пабліки повідомляють про зліт до 11-ти бортів ракетоносіїв Ту-95мс. Бомбардувальники рухаються південно-східним курсом. 

"Входження до Саратовської області та Каспій-Волгодонського регіону розрахунково о 04:00-04:30", – прогнозує вихід стратегічних бомбардувальників на пускові рубежі паблік monitor. У такому разі ракети в повітряному просторі України можуть з′явитися десь о 06:00 – 07:00.

Читайте також: Росія модернізує крилаті ракети і активізує повітряну війну — KSF

Пабліки пишуть, що загальний залп 11-ти Ту-95мс може сягати 66 ракет, виходячи з того що шість ракет – то максимальна їхня кількість у внутрішньому відсіку цього бомбардувальника. Втім, росіяни у випадку зі стратегічними бомбардувальниками зазвичай не використовують максимальний залп. 

"Спостерігається активність російської стратегічної авіації в районі аеродрому "Оленья". Наразі ворожі літаки загрози не становлять. У разі небезпеки повідомимо додатково!", - поінформувало о 2.20 Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Близько 3.20 пабліки повідомили, що Ту-95мс йдуть на посадку на аеродром "Оленья". А вже за 20 хвилин, о 3.40 інформували, що Ту-95МС розвертаються і знову летять у напрямку потенційних зон пуску ракет.

Близько четвертої ранку пабліки сповістили про зліт ще двох Ту-95МС, цього разу з аеродрому «Енгельс».

Раніше президент Укаїни Володимир Зеленський на спільній пресконференції з прем'єром Великої Британії Ріші Сунаком заявив, що Україні не вистачає систем ППО для того, щоб можна було говорити про комплексний захист.