UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни підняли свій прапор у ще одному селі на Донеччині і заявили про захоплення двох населених пунктів – ISW: карта

Генштаб ЗСУ каже, що на покровському напрямку ворог 33 рази намагався вклинитися в нашу оборону.

На Донеччині російські війська нещодавно захопили Невельське – село на південному сході від Покровська. Таким припущенням Американський Інститут вивчення війни ISW поділився у черговому своєму звіті, спираючись на відео з геолокацією, де війська РФ підіймають російський прапор у північно-західній частині Невельського, на крайньому західному адміністративному кордоні населеного пункту.

Російські джерела приписують захоплення населеного пункту підрозділам російської 110-ї мотострілецької бригади першого армійського корпусу «ДНР». Російські джерела також стверджували, що війська РФ просунулися на північний захід від Сергіївки (на південний схід від Покровська) і в полі на північ від Лозуватського (на схід від Покровська), а також захопили Іванівку (на схід від Покровська).

При цьому в ISW кажуть що не спостерігали візуального підтвердження цих заяв.

East of Pokrovsk Battle Map Draft August 10, 2024.png (1.73 MB)

Генштаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні про втрату жодних населених пунктів не повідомляє, інформуючи лише про те, що, як і раніше, на покровському напрямку ворог виявляє найбільшу активність.

Читайте також: Покровськ вже за 16 кілометрів від лінії фронту — розвідка Британії (карта)

Усього окупанти 33 рази намагалися вклинитися в нашу оборону. Зусилля концентрували в районах Гродівки та Желанного. Окрім того росіяни атакували поблизу ще дев’яти різних населених пунктів. Станом на 22.00 10 серпня десять боєзіткнень все ще тривали. У Генштабі кажуть, що на покровському напрямку ворог зазнає значних втрат - за попередньою інформацією, наші воїни знешкодили тут 313 окупантів, 115 з них - безповоротно. Знищено чотири бойових броньованих машини, артсистему і 17 бліндажів. Ще три гармати, броньований тягач та автомобіль значно пошкоджено.

Раніше повідомлялося, що 9 серпня на покровському напрямку, в районі очеретинського виступу росіяни просунулися біля Гродівки та Сергіївки.