UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни переважають ЗСУ у техніці у два-три рази – Сирський

Тому Україні так важливо отримувати оснащення вчасно.

Російські війська переважають українські сили оборони у оснащенні в два-три рази, заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв’ю The Guardian.

«Коли справа доходить до обладнання, то тут співвідношення 1:2 або 1:3 на їхню користь. Тому для нас справді на першому плані стоїть питання постачання, питання якості», — сказав він.

Головнокомандувач зазначив, що порівняно з 2022 роком у росіяни чисельність танків збільшилась із 1700 до 3500, а кількість артилерійських систем виросла майже у три рази. Та й загалом російські війська мають значну перевагу в силах і засобах.

Саме цією перевагою у чисельності техніки, а також особового складу військ Сирський пояснює застій та повзуче просування ворога на полі бою, та визнав, що все «дуже складно».

«Російський агресор атакує наші позиції на багатьох напрямках», - зазначив він.

На уточнення, чи можна зупинити цей наступ, від відповів що так, оскільки часто все залежить від стійкості людей. Головком зазначив, що саме завдяки мужності військових вдалось зупинити наступ на Харківщині.

При цьому він стверджує, що останні перемоги Росії - це «тактичні» локальні досягнення, а не «оперативний» прорив.

«В принципі, супротивник не зробив істотного прогресу», - стверджує він.

Читайте також: Росіяни на Донеччині за дві доби захопили село, під яким тупцювали більше двох місяців – DeepState знає, як це сталося

Нагадаємо, днями президент України Володимир Зеленський визнав, що втрати серед українських військових останнім часом лише зростають. Водночас Сирський стверджує, що російські втрати у війні проти України втричі перевищують втрати ЗСУ.