UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни переносять артобстріли вглиб Сумщини, поранено мирного мешканця – ОВА

Найінтенсивніших ударів зазнала Краснопільська громада.

Вчора, 29 лютого, у Ворожбянській громаді Сумської області під час артилерійського обстрілу отримала травми одна людина.  Також тут виникла пожежа у кількох складських приміщеннях виробничого підприємства. Росіяни випустили по цій громаді, що не є прикордонною, 5 снарядів. Про це повідомила у Telegram Сумська обласна військова адміністрація.

Загалом вчора станом на 21.00 росіяни 27 разів обстріляли Сумську область. Тут було зафіксовано 157 вибухів. Обстрілів зазнали 10 громад Сумщини.

Читайте також: Російська армія завдала авіаудару по Харківській області: є постраждалий

Найінтенсивніших обстрілів зазнала Краснопільська громада, яку росіяни обстріляли зі ствольної артилерії (16 вибухів) та мінометів (19 вибухів).

У Середино-Будській громаді також зафіксовано мінометний обстріл (6 вибухів) та обстріл зі ствольної артилерії (7 вибухів).

Найбільше ж видів зброї росіяни застосували під час обстрілу Юнаківської  громади. Її обстріляли з РСЗВ (8 вибухів), артилерії (10 вибухів), завдали удару безпілотником типу «Ланцет», а також скинули на її територію 6 мін та дві гранати з БпЛА

Зноб-Новгородську та Шалигинська громаду росіяни обстріляли зі ствольної артилерії, Великописарівську, Білопільську та Хотінську – з мінометів, Дружбівську – з РСЗВ.

Раніше повідомлялося, що вчора, 29 лютого, росіяни атакували з безпілотника Берислав Херсонської області. Дрон скинув вибухівку на подвірʼя житлового будинку, внаслідок ударів 91-річна жінка та 58-річний чоловік дістали уламкові поранення кінцівок, контузії, вибухові травми.