UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни перекидаються своїми військами, але на оперативну обстановку на фронті це не впливає — Лиховій

Навіть якщо вони й відводять у Курську область якісь сили, що це до двох тисяч військових. Тоді як на Запоріжжі їх, приміром, до 90 тисяч. 

Наразі ніде на фронті не фіксується масове відведення військ противника, зокрема на півдні, запевнив речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій. Під час телемарафону він пояснив, що в окупантів відбулося переміщення на рівні підрозділів, але про суттєве зменшення кількості особового складу мова не йде. 

У Запорізькій області зараз знаходиться 75-90 тисяч окупантів. Вони розташовані "на усій глибині" оборони ЗСУ, пояснює Лиховій. Тому він закликає співвідносити ці цифри з передислокацією однієї-двох тисяч загарбників. 

"Ця цифра не є сталою, тому що підрозділи постійно мігрують, перекидаються з ділянки на ділянку — із Запоріжжя в Донецьку область... Підрозділи виводяться на ротацію, переводяться на інші позиції, в тому числі й наші війська теж..., — пояснив спікер. — Для нас не є настільки принциповим те, що пару тисяч переїхало із Запорізької області чи з інших наших відрізків фронту в Курську область. Тому що головне, що на ході бойових дій, на оперативній обстановці це не позначається". 

Читайте також: Фейк чи підготовка теракту? Росія заявляє про плани України завдати ударів по Курській та Запорізькій АЕС

Нагадаємо, речник Нацгвардії Руслан Музичук пояснив, що хоча російські окупанти відтягують свої сили з фронту для подальшого перекидання у Курську область, активність на найгарячіших ділянках не зменшується. А все тому, що вони забирають резерви та підрозділи з тилу.

Про те, що відбувається на "північноукраїнському театрі воєнних дій", читайте в статті Володимира Кравченка "Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?".