UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни перехопили ініціативу на всій лінії фронту – ISW каже, за якої умови це може змінитися

ЗСУ зможуть кинути виклик росіянам тільки у тому разі, якщо продовжать власні наступальні операції у 2024 році.

Російські війська захопили ініціативу на театрі воєнних дій і, доки вони нею володітимуть, то зможуть визначити час, місце та масштаб майбутніх наступальних операцій в Україні. Такими висновками ділиться Американський Інститут вивчення війни ISW у черговому своєму звіті.

Якщо Україна повністю перейде в оборону, російські сили матимуть можливість маневрувати своїми резервами і визначати, як і куди розподіляти ресурси, змушуючи Україну лише вживати оборонних заходів у відповідь.

Читайте також: Росіяни окупували ще два населених пункти біля Авдіївки – оглядачі губляться у здогадах, де ж ті укріплені рубежі, на яких ЗСУ зупинять загарбників: карти

ЗСУ зможуть кинути виклик російській ініціативі тільки у тому разі, якщо продовжать власні наступальні операції у 2024 році. Але для того вони повинні мати достатні засобів.

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів, що без допомоги США Україні буде не тільки важко здобути нові перемоги на полі бою, але й складно утримувати оборону цього року.