UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни перебили водопостачання до Покровська

Аби якось забезпечити людей, в місті бурять свердловини.  

В Донецькій області внаслідок бойових дій зупинилась модульна фільтрувальна станція, завдяки якій останнім часом Покровськ отримував воду. Відновити її роботу наразі неможливо, повідомив у четвер вранці голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Він зазначив, що в регіоні працюють над вирішенням проблеми, однак ситуація складна і найближчим часом кращою не стане.

Так, аби якось забезпечити водою населення Покровської громади  коштом місцевого бюджету пробурили  75 свердловин загального користування, а також ще 250 свердловин біля багатоповерхівок коштом ОСББ.

«У громаді організовано підвезення питної води і встановлено вісім установок зворотнього осмосу, з яких люди можуть набирати воду безкоштовно. При цьому в Родинському водопостачання триває», - уточнив Філашкін.

Він вкотре закликав населення евакуюватись із зони бойових дій.

Читайте також: Російські війська в Донецькій області обстріляли евакуаційну групу: є поранені

Нагадаємо, 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українським військам вдалося зупинити успіхи окупантів на покровському напрямку, "за останні шість днів вони не просунулися ні на метр". Та осінтери повідомляють про протилежне.

Представник Пентагону генерал Патрік Райдер у свою чергу заявив,  що окупанти на разі не досягли цього населеного пункту і не наблизилися до його захоплення.