UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни обстріляли Сумщину з артилерії та некерованими ракетами – ОВА

Агресори також активно застосовували безпілотники та міномети.

Вчора, 31 липня, росіяни поранили мирну людину обстрілюючи Новослобідську громаду Сумщини FPV-дронами. Про це повідомила у Telegram Сумська обласна військова адміністрація.

Поцій громаді росіяни запустили п’ять безпілотників, а також обстріляли її з міномету (11 вибухів).

Загалом же минулої доби станом на 21.00 росіяни обстріляли Сумську область 28 разів. Тут було зафіксовано 108 вибухів. Обстрілів зазнали сім громад Сумщини.

Читайте також: На Харківщині пролунав вибух, у кількох регіонах країни включно з Києвом оголосили повітряну тривогу

Краснопільську громаду агресори атакували чотирма FPV-дронами, а також обстріляли її з гранатометів (12 вибухів), мінометів (5 вибухів), артилерії (2 вибухи). Крім того по громаді запустили чотири некеровані ракети.

По Білопільській громаді ворог бив з артилерії (18 вибухи), мінометів (4 вибухи) та FPV-дронами (2 вибухи). Трьома FPV дронами він атакував і Середино-Будську громаду. Ще три безпілотника завдали удару Юнаківській громаді.

По Шалигинській громаді росіяни вдарили з гранатометів (25 вибухів), мінометів (2 вибухи) та скинули дві гранати з БПЛА. На територію Хотінської громади громада вони скинули 6 мін.

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 1 серпня, починаючи з опівночі Україну атакували ворожі ударні безпілотники, одна з груп «шахедів» зайшла до України через Сумщину.