UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни обстріляли Харків та область. Є поранені мирні жителі

Усіх поранених довелося госпіталізувати.

Вночі росіяни обстріляли Харків ракетами С-300, повідомив очільник ОВА Олег Синєгубов. Він розповів, як в області минула доба та чи є поранені.

«Минулої ночі ворог завдав ракетних ударів, попередньо ЗРК С-300, по Харкову та смт Золочів Богодухівського району. У Новобаварському районі Харкова пошкоджено об'єкт транспортної інфраструктури, будівлю гуртожитку та багатоквартирний житловий будинок», – зазначив Синєгубов.

Водночас у Золочеві дві ворожі ракети влучили між житловими будинками, через що в них вибито вікна. Також у смт зруйновано два гаражі. 

Загалом упродовж минулої доби росіяни гатили з артилерії, мінометів по Куп'янському, Чугуївському та Харківському районах. Крім того, ворог застосовував авіацію. 

Читайте також: На Харківщині окупанти обстріляли ринок в селі Куп'янського району

По Куп’янську росіяни вдарили із РСЗВ «Смерч». У місті пошкоджені приватні домоволодіння.

У селі Хатнє окупанти пошкодили щонайменше чотири приватні будинки. Там сталася пожежа. Внаслідок обстрілу поранень дістала 43-річна мирна жителька, її доправили до лікарні.

У селі Огірцеве внаслідок ворожого обстрілу осколкових поранень дістав 61-річний чоловік. Його госпіталізували. Крім того, в селі пошкоджено приватний будинок.

У Вовчанську внаслідок обстрілу пошкоджено щонайменше три житлові будинки.

«Продовжуються роботи з розмінування. За добу піротехніки ДСНС обстежили понад 10 га території та знешкодили 117 вибухонебезпечних предметів», – додав Синєгубов.

Упродовж доби, 12 травня, росіяни гатити по населених пунктах Ізюмського, Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів області. Внаслідок ворожих обстрілів один мирний мешканець загинув.