UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни обезголовили українського військового в Донецькій області — Костін

Генпрокурор заявив, що цей злочинний наказ було віддано на рівні керівництва батальйону та роти.

У Донецькій області російські окупаційні війська обезголовили українського військовослужбовця, зазначив генеральний прокурор України Андрій Костін у соцмережі Х.

"Ми отримали інформацію, що російські командири віддали наказ не брати в полон українських військовослужбовців, натомість вбити їх з нелюдською жорстокістю — шляхом обезголовлення", - наголосив Костін.

Читайте також: Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених у районі Кринок

На одній з бойових позицій на донецькому напрямку під час аеророзвідки українські захисники виявили пошкоджений броньований автомобіль ЗСУ, на якому знаходилася відрізана голова військового.

За його словами, ці злочинні накази були віддані на рівні керівництва роти та батальйону армії РФ. Костін назвав воєнні злочини окупантів спланованою стратегією російського режиму.

Генпрокурор закликав цивілізований світ до ізоляції та покарання Росії. Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

У квітні минулого року росіяни з особливою жорстокістю стратили  військовослужбовця ЗСУ. Окупанти зняли на відео, як армійським ножем відрізають голову ще живому українському захиснику. У Міжнародній розвідувальній спільноті InformNapalm заявили, що війська РФ  проводили страти із відрізанням голови ще в 2014 році.