UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни не окупували Новоолександрівку повністю — 110-а ОМБр (карта)

Зараз на вулицях цього населеного пункту точаться бої.

Учора інформаційний ресурс DeepState повідомив, нібито російські окупанти захопили село Новоолександрівка на покровському напрямку, але вже сьогодні у ЗСУ це спростували. Пресслужба 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка пояснює, що інформація про повну окупацію селища не відповідає дійсності. 

"Значна частина Новоолександрівки зайнята окупантами, але не вся, повністю населений пункт ворог не контролює", — йдеться у повідомленні. 

Військові зазначають, що зараз на вулицях села точаться бої. Та частина, яку вдалося захопити росіянам, перебуває під вогневим контролем Сил оборони, які роблять все можливе для вибивання ворога звідти. 

"Переважаючий у силах противник пре несамовито, але бійці 110-ї ОМБр спільно з суміжними підрозділами надзусиллями стримують його дикий натиск", — наголошують у бригаді, переконуючи, що ситуація на цій ділянці контрольована захисниками. 

Читайте також: Експерт: Наступ на Торецьк — індикатор того, що щось у Росії пішло не по плану

Нагадаємо, в AP вважають, що зараз стратегія Сил оборони називається "гнутись, але не ламатись". Цим Київ хоче виграти час, необхідних для надходження на фронт необхідної кількості зброї та боєприпасів. Втрата деяких територій дозволила ЗСУ вести бойові дії з більш захищених позицій. Як наслідок, вони розгорнули гнучку оборонну стратегію "еластичної стрічки".