UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни не хочуть атакувати Курахове в лоб, натомість готують у цьому районі великий котел для ЗСУ – як агресори планують формувати кліщі: карта

По прямій до Курахового загарбникам залишається два кілометри.

В Донецькій області, на курахівському напрямку росіяни просунулися на півкілометра між Цукуриним та Селидовим та ще на 300 метрів у напрямку самого Цукуриного. Про це повідомив у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников.

При цьому російський прокремлівський паблік Readovka констатує, що після взяття військами РФ укріплення ЗСУ у Селидівській ВК-82, розташованій неподалік селища Гостре, росіянам до Курахового залишилося всього два кілометри по прямій. Однак Readovka каже, що лобового штурму тут не буде: «Населений пункт укріплений у рази краще зніж Новогродівка та Українськ».

Читайте також: Цехоцький розповів про відхід ЗСУ з Новогродівки

Тут вважають, що навколо величезного шматка місцевості, у центрі якого розташоване Курахове, утворюється великий котел. Північна його дуга прямо зараз формується в Цукуриному і далі огинатиме Гірник і Новоселидівку. Південна ж, прогнозують російські оглядачі, буде прокреслена після захоплення Вугледара.

курахівський2609.jpg (149 KB)

Богдан Мирошников пише, що вчора росіяни просунулися на півкілометра на південних околицях Вугледара та мали успіх на ще кількох ділянках в районі цього міста.

Раніше у 72-й ОМБр спростували вихід військових із Вугледара.