UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни наступають на п’яти напрямках – Генштаб

Найгарячіше на трьох ділянках фронту.

Росіяни як і раніше зосереджують основні зусилля на лиманському, бахмутському та мар’їнському напрямках. Генеральний штаб ЗСУ повідомив на своїй сторінці у Facebook, що протягом доби тут відбулось 40 бойових зіткнень.

Протягом доби, що минула, наші захисники відбили усі атаки росіян в районі Мар’їнки, попри те, що ворог завдав авіаційного удару в межах цього міста. На бахмутському напрямку противник вів наступальні дії в районі Оріхово-Василівки, Богданівки та Білої Гори. На лиманському напрямку ворог наступав у напрямку Роздолівки. На шахтарському напрямку ворог намагався просунутися в бік Новомихайлівки. На авдіївському напрямку ворог наступав в районі Авдіївки та Сєверного. На жодному із цих напрямків агресор успіху не мав.

Читайте також: ЗСУ продовжують рух на таврійському напрямку. Місцями росіяни відступають — Тарнавський

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Основні зусилля тут він зосереджує на тому, щоб не допустити просування наших військ.

На решті ділянок фронту ворог наступальних дій не проводив. Там він тримає оборону і завдає ракетних, авіаційних та артилерійських ударів по прифронтових територіях.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ мають успіх у наступі на бахмутському напрямку.