UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни наростили темпи конфіскації житла українців, що виїхали з окупованих територій — ЦНС

Загарбники використовують механізм як шантаж.

Гауляйтери тимчасово окупованих українських територій "відзвітували" про збільшення темпів виявлення "безгосподарчого майна", тобто такого, чиї власники виїхали з окупації. Пізніше вони таке майно конфісковують, повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Зазначається, що росіяни використовують такий механізм для шантажу українських громадян. Вони змушують їх повертатись на окуповані землі, аби ті переоформили право власності та створили для пропагандистів картину про "повернення українців". 

Читайте також: ЦНС: Росіяни на окупованих територіях України платять 15 тисяч рублів за вербування місцевих жителів

Раніше ЦНС повідомляв, що росіяни передали у "власність" Міністерства охорони здоровʼя РФ українські курорти на окупованих територіях. Центр підкреслював, що окупанти хочуть відправляти туди бюджетників, аби компенсувати втрату туристів, адже не всію поспішають проводити час на військових об’єктах просто неба.

Також ЦНС попереджав, що окупанти почали складати списки шахт, які збираються виставити для "приватизації". Зазначалось, що для росіян цей процес значить передачу шахт дотичним структурам. Надалі обладнання, яке на них знаходиться, загарбники вирізають на метал.