UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни намагалися наступати ще й на вугледарському напрямку. Оборонна операція в Авдіївці триває — Зеленський

Динаміку роботи "зернового коридору" за жовтень він назвав позитивною. 

Президент Володимир Зеленський сьогодні знову скликав Ставку верховного головнокомандувача, де з військовим та політичним керівництвом обговорив поточну ситуацію на фронті. На своєму Tg-каналі він розповів, що російські окупанти спробували наступати на вугледарському напрямку, втім, їх зупинили ЗСУ. 

Як наслідок, ворожа сторона зазнала втрат. Йдеться про десятки одиниць техніки, а також летальні та санітарні втрати серед особового складу.

"Тривають оборонні дії в Авдіївці та наші наступальні операції на півдні", - додав Зеленський у повідомленні. 

Президент також заслухав звіти від Міноборони щодо надходження снарядів, ракет і техніки, а від ГУР МО - щодо ситуації на фронті, на міжнародній арені та стану ворога.

"Підсумували результати роботи "зернового коридору" за жовтень. Динаміка позитивна, - наголосив президент України. - Фіналізуємо формат страхування для суден, що додасть упевненості нам і перевізникам". 

Читайте також: «Війна стає позиційною»: Залужний назвав п’ять пріоритетів для перемоги над Росією

Нагадаємо, на авдіївському напрямку російська сторона зосередила станом на сьогодні 40 тисяч окупантів. За словами міністра оборони України Рустема Умєрова, втрати ворога від початку наступу там складають 4 тисячі військових

Тим часом аналітики Інституту вивчення війни США припускають, що втрати важкої техніки у цьому районі, ймовірно, підірвуть російські наступальні можливості у довгостроковій перспективі. Адже під час боїв там вони втрачають більше озброєння, ніж можуть виробляти. Такої ж думки дотримуватися і в розвідці Британії, додаючи, що Авдіївка стала місцем найбільших втрат армії Росії у 2023-му.