UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни намагались штурмувати ЗСУ біля Липців та Глибокого. Сили оборони відкинули ворога назад

Генштаб повідомив про ситуацію в Харківській області.

Від початку доби куп’янський напрямок є найгарячішим, повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України. Там також розповіли про ситуацію на харківському напрямку.

«На харківському напрямку російські окупанти проводили сім штурмових дій. Були відкинуті назад поблизу населених пунктів Глибоке й Липці. Українські воїни дають відсіч та продовжують відбивати чотири атаки противника в районі Вовчанська», – зазначили в Генштабі.

Там додали, що окупанти двічі скидали на Вовчанськ керовані авіабомби. Також з авіації ворог скинув КАБ на Старицю. 

Читайте також: Юсов розповів, чи планує армія РФ наступ на Харків

Найгарячіше сьогодні, за даними Генштабу, на куп’янському напрямку. Там наші захисники відбили штурми росіян неподалік від Петропавлівки, Стельмахівки, Іванівки, Коломийчихи, Дружелюбівки, Нововодяного, Ковалівки, Новоєгорівки й Невського.

«Загалом тут відбувалося вже 17 бойових зіткнень. Ситуація контрольована», – додали в Генштабі.

Нагадаємо, у травні росіяни розпочали нову хвилю наступу на Харківську область. Зокрема, у Вовчанську та навколишніх селах ситуація дуже складна. Росіяни фактично рівняють місто із землею.

Газета The Washington Post повідомила чому російська війська раптом змогли просунутися в Харківській області. І Вашингтон, і Київ припустилися помилок – й Москва цим користується.

24 травня командир 57-ма мотопіхотної бригади Олександр Вакулін розповів, що бої на Харківщині тривають. Однак, за його словами, українські військові змогли уповільнити противника.