UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни намагаються оточити Авдіївку – Генштаб

21 жовтня зафіксовано понад 80 бойових зіткнень.

21 жовтня на всіх ділянках фронту відбулося понад 80 бойових зіткнень. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook.

В зоні відповідальності Оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) “Хортиця” на куп’янському напрямку українські воїни відбили понад 15 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області, а також біля Надії Луганської області. На бахмутському напрямку українські воїни відбили всі атаки росіян в районах Васюківки та Андріївки Донецької області. На лиманському напрямку Сили оборони відбили понад 10 атак ворога в районах Білогорівки Луганської області, Серебрянського лісу та Спірного Донецької області.

Читайте також: На бахмутському напрямку прикордонники розбили штурмовиків РФ

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки, Красногорівки та Побєди Донецької області. Тут наші захисники відбили понад 20 атак ворога. На шахтарському напрямку українські воїни відбили всі атаки загарбників в районах Пречистівки, Золотої Ниви, Старомайорського Донецької області та північніше Приютного Запорізької області.

Читайте також: Чи зможуть ЗСУ зробити на Дніпрі щось на кшталт висадки союзників у Нормандії – ВВС

На авдіївському напрямку противник не полишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу численних втрат. Безуспішними були наступальні дії окупантів в районах Кераміка, Авдіївки, Степового, Тоненького та Первомайського Донецької області. Тут Силами оборони відбито понад 15 атак ворога.

Раніше повідомлялося, що Авдіївка та її околиці є потенційним напрямком для нового російського наступу поряд із наступальними операціями вздовж кордону Харківської та Луганською областей.