UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни намагається оточити частину ЗСУ на Донеччині, але наказу про відхід немає – DeepState

Аналітики попереджають, що може повторитися історія, яка була на позиції «Зеніт» у Авдіївці.

Російська армія намагається оточити частину угрупування українських військових поблизу села Прогрес у Донецькій області, яке днями змогли захопити окупанти. Однак наразі наказ про вирівнювання лінії фронту не надходив.

Про це повідомили представники української OSINT-спільноти DeepState.

Читайте також: Росіяни готують новий наступ на Харківщині – Волошин

Аналітики посилаються на звернення бійців, котрі протягом останніх днів ведуть оборону в оточенні. Зазначається, що загарбники утворили «горловину» на південь від Лозуватського, тому воїнам доводиться утримувати ще додаткову низку позицій.

За інформацією DeepState, оперативно-тактична обстановка стала критичною на вихідних через хаотичний відхід однієї з піхотних бригад. А 47-ма окрема механізована бригада «Маґура», яка прийшла на допомогу, не змогла стримати кількісно переважаючі сили росіян.

Читайте також: У Третій штурмовій розповіли про тактику російського наступу на Харківщині

Експерти додають, що воїни 31 ОМБр доповідають про ризики та можливі наслідки, проте нібито бригадне керівництво «хоче, щоб бійці і надалі сиділи в оточенні».

Аналітики попереджають, що через це може повторитися ситуація, яка сталася у лютому на позиції «Зеніт» у Авдіївці, яку захопили росіяни. Частина українських військових потрапила у полон під час виходу з населеного пункту, а згодом, імовірно, загинула.

«Сподіваємося, що буде прийнято правильне рішення, яке збереже людські життя для подальшої боротьби, а не посадки на пару годин у тактиці.

Зараз противник просочується у Вовче, щоб завтра поновити штурмові дії за село. Дані дії створюють ще ряд додаткових проблем в подальшій обороні», – підсумували у DeepState.

Читайте також: Військовий розповів, як спекотна погода впливає на бойові дії на фронті

Нагадаємо, раніше на куп’янському напрямку росіяни окупували село Піщане, яке може відкрити їм шлях аж до річки Оскіл.