UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни на окупованих територіях зганяють українських дітей на перегляд пропагандистських фільмів про Другу світову — ЦНС

«Акція» присвячена до річниці нападу нацистської Німеччини на СРСР.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Центр національного спротиву (ЦНС) повідомляє, що окупанти змушують дітей та бюджетників на захоплених територіях дивитися пропагандистські фільми про Другу світову війну, яку самі називають «Великою вітчизняною». Для цього вони використовують приміщення сільських клубів, йдеться у повідомленні ЦНС.

Читайте також: На окупованих територіях Донеччини ворог посилює фільтраційні заходи — ЦНС

Зазначається, що українських дітей та працівників бюджетних установ окупанти зігнали у тісні та спекотні кімнати, аби ті дивилися пропагандистське кіно: «Одинадцять мовчазних чоловіків», «Битва за Москву», «Битва за Севастополь», «Т-34» і «Ати-бати йшли солдати». Заходи проводять до річниці нападу нацистів на СРСР, який стався 22 червня 1941 року.

Нагадаємо, раніше ЦНС повідомляв, що росіяни влаштовують для дітей на окупованих територіях «лекції» за участі бойовиків, які брали участь у збройній агресії проти України. Окупанти розповідають про викривлену реальність та намагаються популяризувати убивць. Центр додає, що процес курує фонд «Захисники вітчизни», яким керує двоюрідна племінниця очільника Кремля Владіміра Путіна Анна Цивільова.