UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни на окупованих територіях залучають українських дітей до воєнізованої гри — голова Запорізької ОВА

Ворог просуває дітям проросійські наративи.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

На тимчасово окупованих територіях України російські загарбники залучають дітей до воєнізованої гри «Зарніца». У ході неї школярів, віком від семи років, росіяни змушують вивчати зброю, тактики бою та однострій, повідомив у Telegram голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Читайте також: Росіяни на окупованих територіях зганяють українських дітей на перегляд пропагандистських фільмів про Другу світову — ЦНС

Зокрема, у таборі, призначеному для оздоровлення та розваг дітей, окупанти влаштували мілітаризовані змагання. В ході них школярів одягають в однострій та навчають їх поводитись зі зброєю, влаштовують імітацію бойових дій. Також дітям просувають наративи про «велич РФ» та українофобські заклики, повідомив Федоров.

«Окупанти перетворюють наших дітей у воїнів країни-агресора. Діти — найвразливіші перед ворогом», — заявив голова Запорізької ОВА.

Нагадаємо, раніше Держдеп США повідомляв, що на окупованих територіях України російські військові використовують дітей у воєнних цілях. Зокрема, їх змушують виконувати військовий обов’язок, ставати інформаторами та живим щитом.