UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни на окупованих територіях створюють "добровольчий підрозділ" — ЦНС

Попереднє мілітарне угруповання вже розформували.

Гауляйтери окупованої частини Запорізької області оголосили про створення нового "добровольчого підрозділу". Загарбники хочуть назвати його "Сармат", повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Зазначається, що росіяни хочуть надати "добровольчому підрозділу" апробаційну роль, тобто зробити його членів "піддослідними щурами". ЦНС підкреслює, що охочих серед українців служити окупантам немає, а "Сармат" розформують так само, як і попереднє мілітарне угруповання "Імені Маргєлова". 

Читайте також: Росіяни готуються до "місцевих виборів" у захопленому Криму – ЦНС

"Відсутність місцевих на службі окупаційної армії демонструє реальний ступінь підтримки загарбників з боку населення ТОТ", — підкреслили в ЦНС.

Раніше у ЦНС повідомляли, що росіяни на окупованих територіях України шукають дітей, яких батьки не віддали навчатись у російські школи. Зокрема, представники загарбницьких “адміністрацій” у супроводі військових проводили рейди в українських селах.

Також ЦНС попереджав, що в дитячих садках на тимчасово окупованих територіях півдня України росіяни провели мілітаристські заходи, спрямовані на романтизацію війни. Зокрема, дітей виряджали у форму радянської армії.