UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни на окупованих територіях примушують українських дітей брати участь у пропагандистському «флешмобі»

Окупанти хочуть знову звернутися до тезису про «російські території».

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Центр національного спротиву (ЦНС) повідомляє, що російські загарбники змушують українських школярів, які опинилися під окупацією, брати участь у пропагандистському флешмобі «пісні про рідну країну». ЦНС у своєму повідомленні додає, що «захід» стартує 12 червня.

У ЦНС зауважили, що «флешмоб» проходитиме по всій території РФ, проте основну увагу окупанти приділятимуть саме дітям з окупованих українських земель. Так пропагандисти хочуть знову звернутися до тезису про «російські території».

Читайте також: Загарбники готують новий пропагандистський захід для молоді в окупації — ЦНС

«Кожен регіон отримав план з участі дітей, який тепер має виконати. Відповідальними є департаменти освіти при окупаційних адміністраціях, які далі спускають план участі до шкіл», - додають у ЦНС.

Нагадаємо, раніше Центр національного спротиву повідомляв, що росіяни створили на окупованих територіях мережу «молодіжних рухів», які контролюють з Москви. Це є ще одним елементом російської пропаганди, мета якої — позбавити українську молодь в окупації унікальності та «загнати її в стадо».

Також ЦНС повідомляв про плани окупантів відправити на літні канікули у різні регіони РФ 12 тисяч українських дітей з окупованої частини Луганської області. Місцевий гауляйтер Лєонід Пасєчнік заявив, що дітей будуть «перевиховувати», а «заняття» з ними проводитимуть російські бойовики, які брали участь в агресії проти України.