UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни на фронті шукають слабкі місця в обороні ЗСУ для концентрації власних сил — військовий

Протягом минулої доби на покровському напрямку російських штурмів не було.

Офіцер 59-ї ОМБр Сергій Цехоцький назвав найгарячіші напрямки — покровський та курахівський. Та під час ефіру на телеканалі "Еспресо" він пояснив, що по усій лінії фронту росіяни зараз шукають слабкі місця в обороні ЗСУ, аби сконцентрували власні сили, тож не варто втрачати пильність й щодо інших ділянок.

"Минулої суботи та неділі, після тривалих піхотних штурмів, на покровському напрямку були потужні атаки з використанням техніки. За ці два дні було знищено й пошкоджено близько 39 одиниць техніки та ліквідовано 206 окупантів, — розповів Цехоцький. — Бачимо результат, у ворога великих просувань немає". 

Проте протягом останньої доби на покровському напрямку російських штурмів не було. Тим часом ЗСУ продовжують там успішно діяти. Наприклад, вони з допомогою дронів знищили танки Т-72 і БМП-2, багато російських пунктів управління та техніку в тилу ворога. 

"Майстерність наших бійців і моральний дух завжди на високому рівні, особливо коли є необхідні засоби для боротьби з ворогом", — додав Цехоцький.

Читайте також: Військовий: Не потрібно робити трагедії, коли ЗСУ втрачають маленькі селища. Головне — аби вони втримали фронт

Нагадаємо, експерти RUSI вважають, що ще один контрнаступ ЗСУ найближчим часом був би невдалим дублем. Вони наголошують, що зараз Сили оборони повинні завдавати далекобійних ударів по воєнних підприємствах та інфраструктурі РФ, а також збирати та готувати своє військо до потенційної операції у майбутньому. Захід тим часом повинен посилити санкції, аби росіяни зрозуміли, якою насправді є ціна війни.