UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни можуть взяти паузу у Харківській області, відновивши наступ аж у жовтні — експерт

Але Мусієнко впевнений, що на цій ділянці фронту окупанти вже показали усе, що могли. 

Військовий експерт Олександр Мусієнко наголосив, що росіяни перекидають у Харківську область додаткові резерви, аби відтягнути туди ресурси ЗСУ з інших ділянок та завадити захисникам здійснювати там ефективні та активні контратаки. Він нагадав під час телемарафону, що Донеччина залишається основним театром бойових дій з погляду наступу ворога, тоді як ситуація північніше залишається контрольованою. 

"Вони будуть використовувати цей момент — нависання з північного флангу, постійно. Аби ми там утримували наші сили. Аби ми там утримували наші підрозділи, які використовують снаряди, боєприпаси. І не застосовували їх там, де ворог повною мірою наступає найактивніше", — пояснив аналітик.

Попри перекидання в Харківську область нових резервів, сили росіян вичерпуються, переконаний Мусієнко. Тож експерт вважає, що окупанти підуть там на паузу і відновлять наступальні дії аж в жовтні. Адже до кінця року їм буде важливо продемонструвати нібито володіння ініціативою. 

"Але вона не закінчиться оперативно-стратегічними проривами. Все, що російські війська можуть досягти – вони вже показали, — переконаний експерт. — Це успіхи тактичного рівня і не більше. А фронт виглядає наразі більш стабільним, ніж кілька місяців тому". 

Читайте також: У Харкові пролунали вибухи, ймовірно, росіяни вдарили з "Торнадо"

Нагадаємо, кілька днів тому президент України Володимир Зеленський заявив, що завдяки ЗСУ та наданій партнерами зброї наступ Росії на Харків провалився. Попри це, окупанти готуються до нової операції в регіоні, про що свідчить перегрупування їх штурмових бригад.