UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни можуть розпочати мобілізацію в Маріуполі під виглядом призову – міськрада

"Указ", виданий так званим главою "ДНР", передбачає розшук тих, хто ігноруватиме призов.

Так званий очільник терористичного квазідержавного утворення "Донецька народна республіка" Денис Пушилін видав "указ" про організацію призову чоловіків 1996-2005 років народження (з 18 до 27 років) на тимчасово окупованій росіянами території Донецької області. Такі заходи РФ може використати для мобілізації жителів Маріуполя на війну проти України, заявила міська рада в Telegram.

Згідно з "документом", весняний призов має тривати до 1 серпня поточного року. Так званий глава "ДНР" називає його "обов’язковим завданням", виконання якого просить особисто контролювати керівників окупаційних адміністрацій.

При цьому сформованим загарбниками органам доручається розшукувати громадян, які нібито "не виконують військовий обов’язок, пов’язаний з призовом на воєнну службу", за відкритими проти них кримінальними справами. Пушилін "рекомендує" кожного тижня підбивати підсумки таких розшуків.

У міськраді Маріуполя припускають, що агресор може під виглядом призову провести мобілізацію, оскільки готується до контрнаступу Збройних сил України

Читайте також: У Госдумі заговорили про загальну мобілізацію: очікують контрнаступу Києва

"Росіяни постійно показують неймовірний рівень свого цинізму. Вони зруйнували наше місто, а тепер хочуть змусити маріупольців воювати проти своїх же. Адже вони сприймають місцевих жителів як гарматне м’ясо. Віримо, що вже скоро ЗСУ звільнять наше місто та маріупольці будуть у безпеці", – зазначив мер Вадим Бойченко.

Раніше російські загарбники оголосили призов на службу на тимчасово окупованій території Луганщини. Він теж стосується чоловіків 1996-2005 років народження.