UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни майже 80 днів чекали, щоб вдарити по Києву зі стратегічної авіації - що з того вийшло

Жодна ворожа ракета не досягнула Києва.

Жодна ворожа ракета не досягнула сьогодні Києва. Про це повідомив у Telegram начальник Київської міської військової адміністрації генерал-полковник Сергій Попко.

Він каже, що після тривалої паузи у 79 днів, ворог поновив удари крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Попередньо, близько 10-ти бомбардувальників-ракетоносіїв випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55 з району міста Енгельс, Саратовської області РФ. Повітряна тривога в столиці тривала майже дві години.  Втім, протиповітряна оборона усі ракети, які летіли у напрямку Києва, знищила ще на підльоті до столиці. (Офіційну інформація про кількість та типи збитих повітряних цілей опублікують Повітряні Сили після узагальнення даних.)

Читайте також: Росія атакувала Україну крилатими ракетами зі стратегічних бомбардувальників - чому тривогу оголосили в останній момент

Інформація щодо жертв та руйнувань відсутня. "Як ви бачите, ворог дочекався свого часу і почав знову застосовувати стратегічну авіацію для атак на мирні міста", – каже Сергій Попко, – "Тому бережіть себе та рідних, не нехтуйте сигналами повітряної тривоги".

Раніше повідомлялося, що сьогодні, 8 грудня, близько 7.30 російські крилаті ракети атакували Київщину, на околицях столиці пролунали вибухи.