UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни концентрують основні зусилля у районі двох населених пунктів Харківської області

Армія РФ зазнає значних втрат на харківському напрямку, однак продовжує наступальні дії.

Російські окупаційні війська намагаються вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів на харківському напрямку та, щоб відновити втрачене положення концентрують свої основні зусилля у районах Вовчанська та Глибокого на півночі Харківської області, інформує пресслужба оперативно-тактичного угруповання "Харків" у Telegram.

"Противник здійснює переформування штурмових груп та активно веде повітряну розвідку, продовжує шукати слабкі місця в нашій обороні", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ЗСУ відвоювали певні позиції у Вовчанську та відкинули російські сили від Сотницького Козачка – ISW: карта

Окрім цього, російська армія для посилення передових позицій перемістила кілька груп у районі села Сотницький Козачок.

Зазначається, що за добу на цьому напрямку відбулося 10 бойових зіткнень, окупанти  458 разів обстріляли позиції українських захисників.

Війська РФ на харківському напрямку втратили 88 солдатів вбитими та пораненими, шість автомобілів, три артилерійські системи, п'ять безпілотників, дві одиниці спеціальної техніки, два пункти зберігання боєприпасів та 70 укриттів.

Командир батальйону ударних БпЛА "Ахіллес" 92-ї ОШБр ЗСУ Юрій Федоренко розповів, що російські окупанти намагаються захопити в Харківській області населені пункти Вовчанськ та Липці, аби створити плацдарм для просування вглиб України (до Куп'янська).