UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни хочуть пересадити своїх вояків на транспорт, який вважають невразливим для українських дронів

З 1 жовтня ДОСААФ почне готувати військових мотоциклістів.

Російські збройні сили розробляють і оформлюють спеціальність військових мотоциклістів. Про це у черговому своєму звіті повідомив Американський Інститут вивчення війни ISW.

Дослідники кажуть, що до такого кроку росіяни вдалися, вочевидь, реагуючи на посилення ударів українських безпілотників і активізацію повітряної розвідки. Це змушує російські збройні сили використовувати на передовій невеликі та швидкісні транспортні засоби.

Читайте також: Ходитимуть між позиціями пішки: українські прикордонники ліквідували мотоцикли росіян на сході

21 липня російський військовий блогер заявив, що російська 5-та мотострілецька бригада (1-й корпус армії ДНР) створює власну військову мотоциклетну школу і що інші російські бригади так само вирішують це питання «на високому рівні». Оглядач стверджував, що російські війська також планують запровадити військову мотоциклетну спеціальність і що російське Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту (ДОСААФ) розпочне підготовку мотоциклістів вже 1 жовтня.

Раніше ОСУВ "Хортиця" повідомило, що воїни ЗСУ вперше за час повномасштабного вторгнення затрофеїли російський "танк-черепаху", обладнаний протидроновим захистом.