UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни кажуть, що захопили ще одне село на захід від Авдіївки, у зведенні українського Генштабу воно не фігурує

ISW фіксує, що російські війська незначно просунулися у цьому районі.

На покровському напрямку, в районі Авдіївки росіяни захопили село Уманьске Донецької області. Про це у своєму зведенні від 2 червня заявило російське Міністерство оборони.

Тут кажуть, що цей населений пункт окупували підрозділи угруповання «Центр».

На інтерактивній карті українського інформаційного ресурсу DeepState, котру той оновив вчора, 2 червня, близько 16.30, село перебуває у зоні окупації.

уманське2.06.jpg (54 KB)

Тим часом у своєму вечірньому зведенні за вчорашню добу Генеральний штаб ЗСУ повідомив лише про те, що вчора на покровському напрямку росіяни концентрували свою активність у районах Новоолександрівки та Сокола, тобто північніше Уманського.

Американський Інститут вивчення війни ISW у черговому своєму звіті лише навів заяву російського оборонного відомства, не спростовуючи і не підтверджуючи її. Позатим тут зауважили, що російські війська нещодавно незначно просунулися на північний захід від Авдіївки та продовжили наступальні операції у цьому районі.

Раніше повідомлялося, що у Запорізькій області, в районі Роботиного, росіяни вже дев’ять місяців ніяк не можуть влаштувати котел для ЗСУ.