UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни ігнорують запити Туреччини щодо відвідування полонених українців — омбудсмен Малкоч

Він зазначив, що Анкара продовжить зусилля з цього питання.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Росіяни не відповідають на запити омбудсмена Туреччини Шерефа Малкоча щодо відвідувань українських військовополонених, які перебувають у російській неволі. На зустрічі із родичами полонених захисників України він заявив, що попри дії РФ Анкара намагатиметься знайти інші шляхи для досягнення цього наміру, повідомляє «Укрінформ».

Він зазначив, що після свого візиту в Україну та відвідин військовополонених РФ він намагався звʼязатися з російським омбудсменом Тетяною Москальковою, проте не отримав відповіді. Після цього, 5 липня, Малкоч писав листа посольству Росії у Туреччині, відповіді на який чекає досі. У разі її відсутності Анкара звертатиметься до ООН, зазначив омбудсмен.

Читайте також: У ГУР відреагували на скандал із поверненим українським військовополоненим

«Ми намагаємося налагодити всі можливі контакти з цього питання [умов утримання українських військовополонених]. Це нелегко, оскільки маємо справу з Росією... Але ми продовжуватимемо наші зусилля, зробимо все можливе, що в наших силах», — заявив турецький омбудсмен.

Раніше в офісі генерального прокурора повідомили, що Міжнародний кримінальний суд залучений до розслідування катувань українців у російському полоні. Відповідальним за знущання з полонених можуть видати ордери на арешт.

Нагадаємо, згідно зі звітом ООН, кожен українець, якого повернули з російського полону 31 травня, зазнав катувань у неволі. Військовополонених жорстоко били та катували струмом.