UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни готуються повністю розграбувати суднобудівний завод у Криму – ЦНС

Більшість майна вже списано.

Російські окупанти продовжують грабувати суднобудівний завод «Море», який розташований у тимчасово захопленій Феодосії у Криму, повідомляє Центр національного спротиву.

Попри пропагандистську риторику Росії про «покращення» та відбудову промисловості, найперше загарбники грабують та знищують українські підприємства на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: Окупанти продовжують розміщувати військову техніку на цивільних об'єктах у Криму — "АТЕШ"

«Таку долю отримав і завод «Море», звідки з 2014 року звільнилися 60% працівників. Наразі завантаженість заводу не перевищує 20%, а більшість майна окупаційне керівництво вже списало», - йдеться в повідомленні.

Загалом із 2021 року завод перебуває в процесі банкрутства. У неділю, 30 липня, на підприємство прибув керівник так званої «об’єднаної суднобудівної компанії» Алєксєй Рахманов, який провів нараду з окупаційними маріонетками щодо подальшого списання майна й припинення існування заводу.

Водночас у Криму загострюється протистояння між окупаційною владою та проукраїнським населенням. Зокрема набули систематичного характеру атаки на військові об'єкти росіян із застосуванням так званих «коктейлів Молотова».