UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни готуються грати в довгу, і ми маємо думати, як цьому протистояти — нардеп Костенко

Ексвійськовий розповів, за яких умов плани росіян можуть бути здійснені.

Секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в інтерв'ю NV розповів, чи готуються росіяни до проведення подальших наступальних дій наступного року, як про це написав німецький таблоїд Bild.

"Ми маємо розуміти, що таке плани. У росіян були плани ще в 2022 році — "за три дні", за тиждень захопити нашу країну. І коли будують плани, країна має зважати і враховувати можливості іншої. Це те, чого не зробили росіяни, коли планували повернення під сферу впливу і завоювання нашої країни.

Тому, звичайно, в них плани є. І, якщо чесно, я це чую не лише від видання Bild, а деякі наші представники військово-політичного керівництва також вважають, що в Росії є такі плани. І зараз потрібно робити все, щоб ці плани не здійснилися", - каже Костенко.

Депутат додає, що можливість виконання "плану" ворога залежить від багатьох факторів. Від того, як Сили оборони будуть вести далі бойові дії, які будуть ресурси для ведення цих бойових дій, яка буде підтримка наших союзників та розвиток ОПК.

"Росіяни готуються грати в довгу. Те, що ми бачимо зараз по розбудові їхнього військово-промислового комплексу і по тому, як вони співпрацюють з союзниками.

Тому, дивлячись на те, як готуються росіяни, ми маємо вже думати, як ми будемо не чекати кінця війни і розбудовувати країну, а розбудовувати країну, вчитися вже під час такої війни", - каже депутат.

Раніше повідомлялося, що росіяни поновили атакувальні дії поблизу селища Велика Новосілка на Донеччині. Вони планують захопити кілька сіл, відвойованих під час українського контрнаступу.