UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни готуються до евакуації з ЗАЕС — Центр нацспротиву

Працівників "Росатому" попередили, що ті повинні бути готовими залишити станцію в будь-який момент. 

Центр національного спротиву повідомляє, що російські окупанти попередили гастролерів - представників "Росатому", які знаходяться на Запорізькій АЕС, щодо ймовірної евакуації. У ЦНС зазначають, що для цього вже навіть готується спеціальний план. 

"Колаборантів та звезених росіянами на станцію працівників "Росатому" попередили, що незабаром може початись примусова евакуація, й тому вони мають надати список родичів та бути готовими виїхати за першим сигналом", - йдеться в повідомленні Центру. 

Читайте також: Росіяни вирили у Запорізькій області 70-кілометровий окоп

Нагадаємо, кілька днів тому газета Times опублікувала матеріал, в якому сказано, що у жовтні 2022-го Україна здійснила спробу деокупації Запорізької АЕС. Для цього наша сторона підготувала зброю та 600 спецпризначенців, які повинні були переплисти Дніпро на 20 катерах. Проте спротив росіян був дуже сильним - такого ніхто не очікував. 

Тим часом в "Енергоатомі" повідомляють, що окупанти навколо ЗАЕС встановлюють новий паркан - так вони намагаються огородити під'їзд до станції та підготувати її до оборони. Тепер працівники не доїжджають прямо до місця роботи, їх висаджують біля кільця, від якого вони вже йдуть пішки.