UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни дедалі інтенсивніше атакують позиції ЗСУ, ворог не полишає спроб оточити Авдіївку – Генштаб

20 жовтня зафіксовано 100 бойових зіткнень.

20 жовтня на всіх ділянках фронту відбулося 100 бойових зіткнень. Про це Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив на своїй сторінці у Facebook. Днем раніше було близько 90-ти атак.

В зоні відповідальності Оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) “Хортиця” на куп’янському напрямку українські воїни відбили понад 20 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області, а також близько п’яти атак біля Надії Луганської області. На бахмутському напрямку ворог марно намагався повернути собі втрачені позиції в районі Кліщіївки Донецької області. Крім того українські воїни відбили всі атаки росіян в районах Богданівки та Хромового. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах. На лиманському напрямку Сили оборони втримали свої позиції в районі Невельського Луганської області.

Читайте також: Росіянам не вдалося вибити ЗСУ з лівобережжя Херсонщини – ISW

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут наші захисники відбили близько 20 атак ворога. На шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки загарбників в районах Золотої Ниви, Старомайорського та Рівнополя Донецької області. На запорізькому напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі населеного пункту Полтавка Запорізької області та безуспішно намагався повернути собі позиції в районі Роботиного Запорізької області.

Читайте також: На таврійському напрямку ЗСУ встановили рекорд зі знищення військової техніки росіян

Загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу численних втрат. Безуспішними були наступальні дії окупантів в районах Новокалинового, Степового та Первомайського Донецької області.

Раніше повідомлялося, що 20 жовтня російські війська поновили наступ у районі Авдіївки та незначно просунулися вперед, незважаючи на значні втрати техніки та особового складу.