UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни частіше застосовують артилерію на куп'янському напрямку – речник Дібров

Це може бути пов’язано з надходженням більшої кількості снарядів чи передислокації нових підрозділів.

На куп’янському напрямку російські військові збільшили кількість артилерійських обстрілів. Раніше армія РФ частіше застосовувала міномети та гранатомети. Водночас окупанти намагаються нав’язати воїнам ЗСУ стрілецькі бої.

Про це в етері телемарафону розповів начальник служби зв'язків з громадськістю 21-ї окремої механізованої бригада Сергій Дібров.

За його словами, така тенденція може свідчити про те, що загарбники, ймовірно, вирішили питання з дефіцитом снарядів.

Читайте також: Скільки артилерійських снарядів КНДР передала Росії — дані розвідки Південної Кореї 

Орієнтовна мапа бойових дій станом на 1 листопада о 23:39 / DeepStateMAP

«Або це може свідчити про пересування на наш напрямок нових підрозділів. Окрім того, наразі покращилася погода і росіяни пробують нав'язати нам стрілецькі бої, а також штурмувати позиції. Утім ворог не має жодних успіхів, адже наша безпілотна авіація також працює і знищує їхню техніку», - зауважив речник.

Дібров додав, що на цьому напрямку росіянам важко підійти танками до позицій українських військових, тому окупанти використовують їх як САУ і ведуть вогонь поза зоною прямої видимості.

Читайте також: Ймовірно, РФ готується до нових виснажливих атак в районі Авдіївки – ISW

Напередодні начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо говорив, що росіяни знову хочуть захопити Куп’янськ на Харківщині, проте наразі у них відсутні стратегічні успіхи на цьому напрямку.