UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни будують залізницю, щоб з’єднати Маріуполь із РФ та зменшити залежність від Кримського мосту

Окупанти хочуть покращити свою логістику.

Російські окупанти почали будувати залізницю у Донецькій області, щоб з’єднати прямим сполученням тимчасово окупований Маріуполь із російськими містами. Таким чином, загарбники хочуть зменшити залежність від Кримського мосту.

Росіяни планують зробити пряме залізничне сполучення з Маріуполем, Волновахою та Донецьком, щоб у майбутньому приєднати їх до гілки у Таганрог та Ростов, повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте також: Скільки людей загинуло у Маріуполі: правозахисники назвали приблизну кількість вбитих цивільних

Скріншот ZN.UA

«Вони почали будівництво залізничного мосту біля села Гранітне через річку Кальміус. У разі успіху це дозволить включити існуючу гілку Маріуполь-Асланове-Кальчик-Волноваха в пряме сполучення з Таганрогом та Ростовом-на-Дону», - зазначив посадовець.

За словами Андрющенка, росіяни збираються вирішити не лише питання військової та цивільної логістиці, але й кардинально знизити залежність від залізничного сполучення із Кримським мостом.

Він додав, що залізничне сполучення з Волновахи на захід йде далі через Розівку - Мелітополь у Крим, а на північ - у Донецьк.

Читайте також: «55 днів в окупованому Маріуполі» — відеощоденник 17-річного хлопця про війну

Нагадаємо, у Маріуполі загарбники припинили реєструвати документи на власність в російському реєстрі. Таким чином, містян залишають без прав на свої будинки, адже українські документи росіяни оголосили поза законом.