UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни бояться масованої висадки ЗСУ на лівому березі Дніпра та визнають, що не можуть їй ефективно протидіяти

ЗСУ почали перекидати бронетехніку на лівий берег.

Російський прокремлівський телеграм-канал «НгП раZVедка» висловив серйозну занепокоєність діями ЗСУ на східному березі Дніпра: «В даний час противник почав перекидати бронетехніку на лівий берег, поки що це проба пера і поодинокі випадки, проте якими б незначними вони не здавались. не варто їх недооцінювати».

танк1.jpg (276 KB)

Тут відзначають украй неприємну для росіян динаміку: «Місяць тому в Кринках діяли сили до взводу. Тим не менш, два тижні тому противник наростив свою присутність у Кринках до роти, зараз у цьому районі понад 300 бойовиків, тенденція має схильність зберігатись і надалі».

Читайте також: Нинішні дії ЗСУ на окупованому лівобережжі Херсонщини є наймасштабнішими від початку вторгнення – ISW

Мілітаристський ресурс каже, що з українського тилу в останні дні надходить інформація, що у напрямку Херсона та Берислава перекидаються ПТС – транспортери, призначені для десантної переправи через водні перешкоди. Тут наголошують, що вже цілий місяць пишуть про те, що ЗСУ готують плацдарм і щодня щось роблять для розширення контрольованої території на лівому березі. А про те, що Україна готує понтонно-мостові переправи та плавучі транспортери, а також проводить навчання з подолання великих водних перешкод в умовах вогневої протидії, пишуть ще з літа.

Читайте також: Командувач Угруповання військ РФ "Днєпр" поплатився посадою за те, що не зміг відбити рейди ЗСУ на лівий берег – ISW

«НгП раZVедка» робить висновок, що «противник має можливість діяти так нахабно спираючись виключно на величезну кількість FPV-дронів, купол РЕБ і БпЛА центри, які розташовані на дніпровських островах».

Тут вважають, що «без виведення з ладу даних вузлів, лише мужністю піхоти, ситуацію не вдасться купірувати досить ефективно».

Раніше повідомлялося, що ЗСУ розширюють свій плацдарм на лівому березі Дніпра, хоча росіяни намагаються позбавити їх вогневої підтримки з правобережжя.